top of page

Communiceren met overleden dierbaren

Bijgewerkt op: 8 jul. 2021

Onlangs werd ik getriggerd door het boek 'Tekens zijn overal' van Laura Lynne Jackson. Zij is een van de bekendste mediums van de Verenigde Staten.

In 'Tekens zijn overal' laat ze je zien dat wat wij vaak instinctief voelen klopt. Ik kreeg dit boek cadeau op mijn verjaardag en op het moment dat ik het opensloeg en de eerste zinnen tot mij kwamen, was het direct een gevoel van thuiskomen. Eindelijk die prachtige bevestiging voor iets wat ik eigenlijk al jaren wist. Het is mijn manier van leven en dat is ook de reden waarom ik nooit mega verdrietig ben als een dierbare komt te overlijden.


Heldere dromen over een overleden dierbare


Het is alweer ruim een jaar geleden dat mijn moeder de aarde verruilde voor de hemel.

Ik heb dit nooit als echt verdrietig ervaren, mede omdat ik weet dat zij het goed heeft daar, want dat laat zij mij geregeld weten.

Zo verschijnt zij regelmatig in mijn dromen en doen wij dingen waar zij in het aardse bestaan meest van hield. Zo waren we laatst nog druk aan het shoppen bij de Bijenkorf. We dronken koffie en aten een enorme punt appeltaart met slagroom. Och wat hebben we genoten samen. Na onze shopsessie namen we weer afscheid en vervolgens wacht ik weer op ons volgende uitje.

Ze laat mij zelfs zo nu en dan een tipje van de sluier zien, van hoe het aan 'gene zijde' eraan toe gaat. Nou ik kan je vertellen dat het daar een heerlijk paradijsje is! Ze wordt enorm in de watjes gelegd en komt echt niets te kort!


Verschillende soorten tekens


Er is echter ook een andere manier om contact te maken. Tekens kunnen spontaan komen. Dit kunnen verschillende dingen zijn: een (witte) veer, een vlinder, een liedje, het knipperen van lampen....Echt niets is te gek!

Mocht je na mijn verhaal nog steeds sceptisch zijn, VRAAG dan om een teken! Spreek een teken af van iets wat in jouw ogen onmogelijk lijkt. Vraag om een kameel voor mijn part en geef het vervolgens even tijd. Wedden dat je binnen een paar dagen een kameel ziet? Dit kan van alles zijn, want je moet wel breed denken. Een afbeelding in een magazine, een pluchen beest in een speelgoedwinkel, reclame op tv, een liedje op Q-Music, of een geschreven woord, dubbele cijfers of letters op een kentekenplaat etc.

Wel alert blijven, want dat vergeten de meesten. Ze zijn vervolgens teleurgesteld en geven de moed op. Zie je wel? Grote bullshit! krijg ik dan te horen. Nee mensen, het is een gemiste kans!Een paar voorbeelden


Ik maak regelmatig tijdens de mediamieke regressie sessie in mijn praktijk Femina mee, dat overleden dierbaren de mooiste boodschappen overbrengen, of ze laten mij voorwerpen zien als bewijs, zodat mijn cliënt weet dat zij het zijn. Ze willen zo graag gehoord en gezien worden, alleen staan wij er helaas nog niet zo open voor in onze westerse cultuur. Dat is jammer, want zodra er contact kan worden gelegd, krijgt verdriet een hele andere lading. Je communiceert dan nog steeds, maar op een geheel nieuwe wijze. Dan is het ook mogelijk het verdriet om het verlies van een dierbare beter te accepteren. Vervolgens kan het helen en uiteindelijk een plek krijgen. Een nieuw soort van rouwverwerking.


Negentien jaar geleden, twee dagen voor ons trouwen, verloren wij onze dochter na vier maanden zwangerschap. We hebben haar 'Merlijn' genoemd.Vanaf dat moment verging zo'n beetje mijn hele wereldje en dan met het idee om twee dagen later in het huwelijksbootje te stappen, heeft mij zeker niet koud gelaten. Alleen wist ik toen nog niet, wat ik nu wèl weet. De ontroerende tekens kwamen voorbij. Elk jaar, op 21 maart gedenk ik Merlijn met bloemen en een kaarsje in mijn huisaltaar. Dit jaar precies hetzelfde ritueel. Ik zat aan de keukentafel koffie te drinken en vanuit mijn ooghoek zag ik een wit veertje langs het keukenraam naar beneden dwarrelen en viel neer vlak voor de openslaande deuren. Precies op de plek waar ik altijd naar buiten ga.

Vervolgens stuurde mijn oudste zoon een filmpje op om iets te laten zien. Op de achtergrond hoorde ik 'tears in heaven' van Eric Clapton. Iets wat ik destijds veel heb geluisterd tijdens mijn tijd van rouw... Weer zo'n prachtig voorbeeld van het ontvangen van ontroerende boodschappen van gene zijde. Het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Het is een nieuwe manier van communiceren. Maar geloof mij, tekens zijn overal, alleen moet je ze wel wíllen zien!
Comments


bottom of page